Muslimernas försök att erövra Europa militärt stoppades dock 1683 vid slaget om Wien, läs nedan.
Numera försöker muslimerna erövra vår världsdel med andra medel, och än en gång verkar det som österrikarna begriper vad som behöver göras.
Österrikes regering ska nu stänga sju moskéer och utvisa upp till 60 imamer i det som sägs bara vara början på ett ”krig” tryck mot islamistisk ideologi och utländsk finansiering av islamska rupper i landet.
Österrikes kansler Sebastian Kurz går nu hårt åt islam. Bakgrunden är en utredning som inleddes i april efter att bilder spridits från en turkisk moské i landet. På bilderna sågs pojkar klädda i kamouflagekläder marschera, vifta med turkiska flaggor och spela döda. Detta för att återskapa slaget vid Gallipoli från första världskriget, ett av de blodigaste slagen under kriget.
– Parallella samhällen, politisk islam och radikalisering har ingen plats i vårt land, säger Sebastian Kurz.
Turkiets regering är naturligtvis upprörda och talar om islamofober och rasister. Själv säger Turkiets president åt de turkar som bor utomlands att aldrig integrera sig. Tänk på att ni är Turkar och muslimer säger Erdogan.
-Pettersson är en stolt islamofob menar att det är rätt väg att gå. Radikal islam hör inte hemma någonstans och absolut inte i Europa.
TIDIGARE på bloggen flera gånger. När islam stoppades vid Wien 1683
Det blev det sista i en lång rad av europeiska försvarskrig mot den framryckande jihadismen som startade med slaget vid Poitiers 732.En liten reklamfilm på nätet samlade ett tusental ungdomar på Kahlenberg i Wiens utkanter till fackeltåg och minnestal. Österrikarna (inte minst de unga) känner sig hårt trängda av den nya islamistiska invasionen. Visserligen mera en demografisk än en väpnad invasion, men på sikt med samma resultat.
Slaget vid Wien (eller slaget vid Kahlenberg) var det slag som följde på belägringen av staden Wien som genomfördes av det Osmanska riket mellan maj och september 1683. Det är inte att förväxla med belägringen av Wien 1529.
I syfte att slutgiltigt besegra den österrikiske kejsaren utrustade den osmanske sultanen Mehmet IV i början av 1680-talet en armé på runt 200 000 man (förutom turkiska styrkor även kontingenter från vasallerna Bosnien, Ungern, Serbien, Albanien, Grekland och Krim). Sultanen satsade allt på ett kort och beslöt att försöka ta Wien. Krig förklarades i augusti 1682 och i början av april året därpå marscherade en här på 150 000 man under den albanske storvesiren Kara Mustafa nordvästut mot Wien.
I det fortsatta kriget förlorade osmanerna allt mer mark. Kara Mustafa tvingades som straff för sitt misslyckande av sultanen att traditionsenligt ta sitt liv genom strypning juldagen samma år. I freden i Karlowitz 1699 fick sultanen överlämna Ungern, Transsylvanien och Slavonien till Österrike.
Den polsk-italienska filmen 11 wrzesnia 1683, Bitwa pod Wiedniem/The day of the Siege: September Eleven 1683 skildrar slagets förlopp.Det är väl ingen överdrift att påstå att Europas seger över Ottomanernas jihad kom att bestämma den politiska utvecklingen i vår världsdel för flera hundra år framåt. Först i våra dagar har islamismen återigen blivit ett reellt hot mot Europa.