ISLAM. Exkludering av olikheter är inte en framkomlig väg. Den föder ännu mer fientlighet och otrygghet för alla. Det skriver professor Masoud Kamali i ett inlägg med skarp kritik mot att Kaplan och Khan känt sig tvingade att lämna sina politiska uppdrag.
”Återigen har antimuslimska attityder fått fritt utrymme i medier och inom den svenska västcentriska politiken. En man från Mellanöstern har vägrat ta en vit kvinna som dessutom är journalist och filmar händelsen med dold kamera i hand. Den vita privilegierade blicken ser händelsen som ett hot mot kvinnors frigörelse. Debatten engagerar många olika grupper från vitt skilda politiska grupperingar som här ser chansen att vinna billiga poäng genom att vädra sina antimuslimska attityder klädda i politiskt korrekta fraser. Det pågår ju ett krig mot terrorismen!” Läs vidare på SvD
-Pettersson undrar vad professor Kamali svamlar om? En vit kvinna? Den vita privilegierade blicken? Inskränkta vita privilegier? Vet han inte om att vita är en minoritet på jorden och de privilegier de eventuellt har har uppstått genom hårt arbete, forskning och utbildning.
Masoud Kamali skrev i Göteborgs-Posten om mordet på Fadime Sahindal och hävdade att ”mord där förövaren och offret har svensk bakgrund” kategoriseras som ”modernt” och ”normalt”, och blev riksbekant. I Aftonbladet skrev han med anledning av slöjdebatten att ”självutnämnda invandrarexperter” har gaddat ihop sig med ”vita feministiska fundamentalister” för att fördöma slöjor och islamiska skolor. Han liknade dem som kritiserar islamismen vid ”nynazister” och angrep ”själva moderniseringsidealen”, som sades förena Hitler, Mussolini, Stalin, Khomeini och Bush.
Professorn är alltså ännu en islamist som försöker göra om västvärlden till en del av kalifatet och det ska givetvis ske på islams och muslimerna villkor trots att det i koranen står att kommer man till ett land där det inte råder sharia ska man följa det landets lagar. Läs gärna om Darura.
Kamali utsågs 2004 av dåvarande integrationsministern Mona Sahlin till regeringens särskilde utredare i diskrimineringsfrågor, med utgångspunkt i maktperspektiv, integration och strukturell diskriminering. Detta har resulterat i tolv rapporter, där Kamali återkommer till tesen att den misslyckade integrationspolitiken beror på ett särskiljande mellan svenskar och invandrare som resulterat i att föreställningar om olikheter och rasism cementeras.